Hoe gebruik je Power BI met Exact Online?

blank

De Power BI Exact Online connector zorgt voor de koppeling tussen Exact Online en Power BI, binnen enkele minuten en zonder technisch gedoe. De afgelopen jaren hebben we al veel klanten blij gemaakt met onze Power BI Connector voor Exact Online.

In het begin worden vaak dezelfde vragen gesteld: over Power BI, de koppeling met Exact Online en het gebruik van de data uit Exact. Op deze pagina geven we het antwoord op veel van deze vragen.

Wat is Power BI eigenlijk?

Power BI is een business intelligence product van Microsoft, waarmee je dashboards maakt en inzicht krijgt in je data. De oorsprong van Power BI ligt in Excel, waardoor het voor Excel gebruikers heel herkenbaar is.
Met Power BI kun je zelf eenvoudig gegevens inlezen uit diverse bronnen en dat combineren in één dashboard. Maar niet alle software die je gebruikt is standaard beschikbaar. Wij breiden de mogelijkheden van Power BI uit met extra connectors voor in Nederland veel gebruikte online en on-premise softwarepakketten.

Hoe gebruik ik de Power BI Connector?

De Power BI Connector is een uitbreiding op Power BI Desktop. Standaard biedt Microsoft een heel aantal connectoren aan, dat hebben wij uitgebreid met extra connectoren, onder andere voor Exact Online. In eerste instantie gebruik je de Power BI Connector dus in Power BI Desktop om daar de data uit Exact Online in te lezen en je dashboard te maken. Daarna publiceer je het dashboard naar de cloud, dat is de Power BI Service. Hier gebruik je de Power BI Connector om het dashboard te vernieuwen met de actuele data uit Exact Online.

Kan ik Power BI ook gebruiken op een Mac?

Een dashboard maak je in Power BI Desktop, dat is een Windows applicatie en kun je alleen met virtualisatie (bijv. met Parallels) op een Mac gebruiken. Een dashboard bekijk je daarna in je browser, dus dat kan ook gewoon op een Mac.

Kan ik de Power BI Connector gratis proberen?

Ja dat kan, je kunt hier een gratis 14-dagen proefversie aanvragen. Als de connector goed bevalt kun je daarna dit proefaccount omzetten naar een abonnement. Je kunt dan gewoon verder werken met de dashboards die je al gemaakt hebt in de proefversie.

Hoeveel administraties kan ik inlezen met de connector voor Exact Online?

Bij het importeren kun je zelf de administratiecodes invullen van de administraties waaruit je de gegevens wilt inlezen. Deze administraties moeten wel eerst in de portal van PowerBIConnector.nl zijn geregistreerd. Je leest dus in één keer de gegevens in vanuit meerdere administraties, die dan als 1 tabel worden ingelezen (voorzien van een kolom AdministratieCode). Het aantal administraties dat je wilt inlezen is niet beperkt.

Kan ik het dashboard elke nacht automatisch laten vernieuwen?

Ja, in de online Power BI Service (op https://app.powerbi.com) stel je de automatische vernieuwing in op zelf te kiezen tijdstippen van de dag en week.

Hebben jullie ook standaard dashboards die ik kan gebruiken?

Ja, we bieden in onze webshop diverse Power BI Templates aan. De templates die we aanbieden zijn complete Power BI dashboards, gekoppeld met Exact Online. Je kunt ze downloaden als PBIT-bestand, dat je opent in Power BI Desktop. Vervolgens heb je de beschikking over het volledige dashboard, inclusief het onderliggende datamodel. Je kunt het dashboard naar wens aanpassen en uitbreiden. Het is een ideaal middel om snel met Power BI te kunnen starten.
De beschikbare templates vind je in onze webshop.

Kunnen jullie me ook helpen als ik een specifiek dashboard wil hebben?

Ja dat kan. We zijn dagelijks bezig om bedrijven hiermee te helpen en hebben veel praktijkervaring opgedaan met Power BI en met Exact Online. Het is mogelijk om dit dashboard gezamenlijk te maken zodat je zelf ook ervaring opdoet met Power BI. Of we richten dit dashboard volledig op maat voor je in, zodat je je zelf niet in Power BI hoeft te verdiepen.

Geven jullie ook trainingen over Power BI?

Jazeker, we geven een basistraining en een vervolgtraining waarin je met Power BI leert werken. Tijdens de training werken we met de Power BI Connector, waarmee je de gegevens uit de financiële administratie inleest in Power BI. Vervolgens ga je met deze data aan de slag om een financieel dashboard te maken in Power BI.
Je vindt onze trainingen op Power BI Basistraining en Power BI Vervolgtraining.

Kan ik de connector ook gebruiken voor consolidatie of benchmarking?

Ja, dat kan. Bij het importeren kun je zelf de administratiecodes invullen van de administraties waaruit je de gegevens wilt inlezen. Deze administraties moeten wel eerst in de portal van PowerBIConnector.nl zijn geregistreerd. Je kunt dus in één keer de gegevens inlezen uit meerdere administraties, die dan als 1 tabel worden ingelezen (voorzien van een kolom AdministratieCode).
Het datamodel kun je vervolgens zo inrichten dat je de gegevens per administratie of geconsolideerd wilt bekijken. Zelfs het elimineren van posten is mogelijk. Dat zijn overigens de mogelijkheden die Power BI standaard biedt, de connector zorgt ervoor dat je de benodigde gegevens kunt inlezen.

Kan Davista mijn gegevens in Exact Online inzien?

Met onze connector wordt een rechtstreekse koppeling gelegd met Exact Online. In tegenstelling tot veel andere aanbieders slaan wij geen data op in een database. Je gegevens staan alleen in Exact Online en in je eigen Power BI omgeving.
Davista kan dus ook niet de gegevens in je Exact Online administratie inzien. Iedere keer dat je gegevens importeert, worden deze rechtstreeks vanuit Exact Online doorgegeven aan Power BI. We geven de opgevraagde data door aan Power BI, maar slaan zelf geen gegevens op.

Wat kost het gebruik van de Power BI Connector voor Exact Online?

De prijs van de Power BI Connector voor Exact Online bedraagt € 25 per maand voor de eerste administratie en € 12,50 per maand voor elke volgende administratie. Het aantal gebruikers is onbeperkt.
Je kunt zelf in de portal van PowerBIConnector.nl instellen welke gebruikers de connectors kunnen gebruiken en vanuit welke administraties gegevens kunnen worden ingelezen.

Waar kan ik terecht als ik een supportvraag heb?

De meeste supportvragen worden beantwoord op onze supportwebsite. Staat jouw vraag er niet tussen, dan kun je je vraag stellen via het supportformulier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *