Power BI Connector voor AFAS

AFAS Profit Power BIMet de Power BI Connector voor AFAS kun je eenvoudig gegevens inlezen in Power BI vanuit je administraties in AFAS Profit. Rechtstreeks in Power BI, zonder externe database. Er is geen technische kennis nodig om Power BI en AFAS met elkaar te koppelen. Binnen 10 minuten kun je zelf met de data aan de slag. De connector bevat een standaard datamodel, zodat je geen tijd kwijt bent aan het structureren van je data. En met één van de Power BI Templates kun je zelfs direct van start met een kant-en-klaar dashboard.

 

Directe koppeling AFAS

Alle gegevens die beschikbaar zijn in de getconnectoren van AFAS, kunnen met de Power BI Connector worden ingelezen. Voor de meestgebruikte gegevens (financieel, verkoop, inkoop, projecten, HRM, payroll en workflow) heeft de connector voorgedefinieerde tabellen beschikbaar, die kun je simpelweg aanklikken en inlezen. Andere gegevens zijn met een functie op te vragen. Je bepaalt zelf welke gegevens je vanuit AFAS Profit inleest en hoe je dit in een Power BI dashboard presenteert!

De connector kan gebruikt worden in Power BI Desktop en ook in de online Power BI Service. Daar heb je de mogelijkheid om de data automatisch op de achtergrond te laten verversen.

Eigen data

Met onze connector wordt een rechtstreekse koppeling gelegd met AFAS. In tegenstelling tot veel andere aanbieders slaan wij geen data op in een database. Je gegevens staan alleen in AFAS en in je eigen Power BI omgeving. Je bent baas over je eigen data, wel zo veilig.

Consolidatie en benchmarks

Met de Power BI Connector voor AFAS kun je in één keer gegevens inlezen vanuit meerdere AFAS administraties. Dat geeft mogelijkheden om gegevens te consolideren of om administraties te benchmarken. Met de connector haal je de benodigde gegevens op, vervolgens heb je alle mogelijkheden van Power BI tot je beschikking om het te visualiseren zoals voor jouw onderneming nodig is.

Data combineren

Een groot voordeel van de combinatie van Power BI met AFAS is de vrijheid die je krijgt om gegevens inzichtelijk te maken. Door gegevens uit AFAS te combineren met gegevens uit andere bronnen, kun je compleet nieuwe inzichten creëren. En je bepaalt zelf welke dashboards je maakt en wie deze informatie kan zien. Dat is de toegevoegde waarde van Power BI!

Geen omkijken meer naar

De koppeling werkt erg goed om grote hoeveelheden data uit Afas naar Power BI te krijgen. Het is 1 keer goed instellen en daarna heb je er bijna geen omkijken meer

Corné den Hertog - AB Midden Nederland

Snel met de data aan de slag

Wij hebben de Power BI Connector voor AFAS van Davista nu ongeveer een jaar naar volle tevredenheid in gebruik. Met behulp van de connector hebben we de dataflows binnen onze Power BI omgeving succesvol kunnen inrichten. De connector

Ronnie Bovee - Inther Group

Veel gebruikt en hoog gewaardeerd

Met de connector heb ik op een heel makkelijke en goedkope manier een compleet Financieel Dashboard conform de AFAS inrichting, maar wel met de flexibiliteit en overzichtelijkheid van Power BI. Deze dashboards zijn ook makkelijk toegankelijk te maken

Frank Brinkman - BMD Advies Centraal Nederland

Prijzen

De prijs van de Power BI Connector voor AFAS is gebaseerd op het aantal gekoppelde administraties. Het abonnement is op ieder moment opzegbaar.

Proefversie

Gratis
  • Gratis 14 dagen proberen
  • Alle gegevens uit AFAS Profit inlezen in Power BI
  • Volledig geïntegreerd in Power BI

MKB

€ 25 per maand
  • Extra administratie € 12,50
  • Alle gegevens uit AFAS Profit inlezen in Power BI
  • Volledig geïntegreerd in Power BI

Accountancy

Aanvraag
  • Vanaf 10 administraties
  • Alle gegevens uit AFAS Profit inlezen in Power BI
  • Volledig geïntegreerd in Power BI

Templates

Voor een snelle start met Power BI bieden we Power BI templates aan voor AFAS. Je kunt deze templates downloaden als PBIT-bestand. Vervolgens heb je de beschikking over het volledige dashboard, inclusief het onderliggende datamodel. Je kunt het dashboard naar wens aanpassen en uitbreiden. Bekijk hier alle Power BI Templates voor AFAS.

Dashboards

De Power BI Connector voor AFAS is bij uitstek geschikt om zelf naar eigen inzicht dashboards te maken in Power BI. Heb je geen tijd om je te verdiepen in Power BI? Bekijk dan ook de kant-en-klare dashboards. Deze dashboards neem je af als dienst. Ze worden geïnstalleerd in je eigen online Power BI omgeving.

Veelgestelde vragen

Lees ook de veelgestelde vragen over de Power BI Connectors, of de specifieke vragen over de Power BI Connector voor AFAS.

Reacties zijn gesloten.