De connector is niet zichtbaar in Power BI Desktop

SupportCategorie: Power BI Connector AlgemeenDe connector is niet zichtbaar in Power BI Desktop
Arie van Klompenburg Medewerkers gevraagd 4 jaar geleden

Als ik in Power BI Desktop op Import Data (Get Data) klik, dan kan ik de Power BI Connector niet kiezen in de lijst. De connector wordt niet getoond. Wat moet ik doen om de connector hier te tonen?

1 antwoorden
Beste antwoord
Arie van Klompenburg Medewerkers beantwoord 4 jaar geleden

Dit kan een aantal oorzaken hebben:

• De connector is nog niet geïnstalleerd: volg de stappen in de handleiding om de connector te installeren. Na de installatie van de connector moet Power BI Desktop opnieuw gestart worden.
  • De connector is in de verkeerde map geïnstalleerd: voer de installatie opnieuw uit en kies de installatiemap C:\Users\<Gebruikersnaam>\Documents\Power BI Desktop\Custom Connectors. Op de plaats van <Gebruikersnaam> moet de gebruiker staan onder wiens account Power BI Desktop draait (dus niet bijv een administrator).
  • Wanneer in Windows gewerkt wordt met een ‘zwervend profiel’ dan het zijn dat de map Documents op een andere locatie staat. Ga naar Start > Uitvoeren en vul hier ‘explorer %USERDOCS%’ in (zonder aanhalingstekens) en klik OK. De map die nu geopend wordt is de Documenten-map waarin de connector onder \Power BI Desktop\Custom Connectors geïnstalleerd moet worden.