Bij het inlezen van data in een Power BI Template krijg ik de melding ‘Query verwijst naar andere query’s of stappen’.

SupportCategorie: Power BI TemplatesBij het inlezen van data in een Power BI Template krijg ik de melding ‘Query verwijst naar andere query’s of stappen’.
Arie van Klompenburg Medewerkers gevraagd 2 jaar geleden

Bij het inlezen van data in een Power BI Template krijg ik de melding ‘Query verwijst naar andere query’s of stappen en heeft daardoor mogelijk niet direct toegang tot een gegevensbron. Maak deze gegevenscombinatie opnieuw’. Hoe los ik dit op?

English message: ‘Query references other queries or steps, so it may not directly access a data source. Please rebuild this data combinations.’

1 antwoorden
Beste antwoord
Arie van Klompenburg Medewerkers beantwoord 2 jaar geleden

In de Power BI Templates worden gegevens van verschillende tabellen samengevoegd (gemerged), hierbij gaat Power BI de privacy levels controleren. Aangezien de data via de Power BI Connector uit dezelfde bron komen, is dit eigenlijk niet nodig.

Er zijn 2 mogelijkheden om dit op te lossen:

1. Ga naar de Power Query Editor (knop ‘Gegevens Transfomeren’), selecteer daar de tabel en klik bovenin op ‘Voorbeeld vernieuwen’. Herhaal dit voor alle tabellen waarover Power BI de melding gaf. Klik daarna op ‘Sluiten en toepassen’, de gegevens worden nu correct ingelezen.
  2. Of een andere mogelijkheid is om de controle van de privacy levels voor dit bestand uit te zetten. Ga naar Bestand > Opties en instellingen > Opties. Ga naar de sectie ‘Huidig bestand’, kies daaronder de optie Privacy. Selecteer de optie ‘De privacyniveaus en mogelijk verbeterde prestaties negeren’ en klik op OK. Klik daarna op Vernieuwen om de gegevens opnieuw in te lezen.