Training Power BI Basis

blank

Maak je veel rapportages in Excel en wil je nu de volgende stap zetten naar Power BI? Dan is dit de juiste training voor jou! In deze in-company cursus leren we je in één dag hoe je met behulp van Power BI interactieve dashboards en rapportages maakt.

Tijdens de training werken we met de Power BI Connector, waarmee je de gegevens uit de financiële administratie inleest in Power BI. Vervolgens ga je met deze data aan de slag om een financieel dashboard te maken in Power BI. Dat maakt deze training in het bijzonder geschikt voor Financials, maar uiteraard kun je de opgedane kennis ook gebruiken met andere soorten data (bijv. verkoop of projecten).

We behandelen de theorie, maar zetten we je ook zelf aan het werk met praktijkopdrachten. De trainer geeft je praktische aanwijzingen en gaat in op je vragen. Zo doe je de benodigde kennis op om na de training zelf verder aan de slag te gaan met Power BI.

Wil je na deze training nog meer leren over Power BI? Kijk dan ook naar de Training Power BI Vervolg, waarin we je nog verder meenemen in de mogelijkheden van Power BI.

Onderwerpen

blank

Tijdens de Training Power BI Basis leer je onder andere:

  • Algemene uitleg over Power BI
  • Data importeren uit Excel
  • Data importeren uit de financiële administratie
  • Data opmaken en valideren
  • Datamodel inrichten
  • Relaties leggen tussen tabellen
  • Interactieve dashboards maken
  • Eigen meetwaarden maken in DAX
  • Online dashboard publiceren
  • Dashboards delen met anderen

Financieel Dashboard

Tijdens de training maken we gezamenlijk het onderstaande financiële dashboard, van begin tot eind. Zo ontdek je alle benodigdheden en ontwikkel je de vaardigheden om na de training zelf met Power BI aan de slag te gaan.

blank

Heel erg praktijkgericht

Super training! Heel erg praktijkgericht met een groot ‘doe het zelf’ gehalte. Daar leer je het meeste

Bouke van de Pol

Goede basis voor Power BI

De inhoud van de training bevat een goede basis van wat er allemaal mogelijk is met Power BI en wat de meeste klanten ervan zullen

Liam van Mol

Interessant en compleet

Interessant en compleet overzicht met de mogelijkheden van het programma Power

Bas Elkhuizen

Kosten training

De Power BI training wordt alleen in-company aangeboden, bij u op locatie of online via Teams. De trainingskosten zijn een dagtarief, dat afhankelijk is van het aantal deelnemers (minimaal 3 deelnemers).

Vul het onderstaande formulier in om een prijsopgaaf voor de training aan te vragen.

Reacties zijn gesloten.