Melding van Microsoft Defender SmartScreen bij installatie

SupportCategorie: Power BI Connector AlgemeenMelding van Microsoft Defender SmartScreen bij installatie
Arie van Klompenburg Medewerkers gevraagd 3 jaar geleden

Het uitvoeren van het installatiebestand wordt geblokkeerd door een blauw scherm van Microsoft Defender SmartScreen, met daarin de de melding “Met Microsoft Defender SmartScreen is voorkomen dat een onbekende app is gestart. Het uitvoeren van deze app kan een risico voor uw pc vormen”. Hoe los ik dit op?

1 antwoorden
Beste antwoord
Arie van Klompenburg Medewerkers beantwoord 3 jaar geleden

Het installatiebestand is voorzien van de benodigde certificaten, maar toch kan het zijn dat Microsoft Defender SmartScreen een melding geeft dat het bestand niet vertrouwd wordt.

Je kunt deze melding met de volgende stappen omzeilen.

Klik op de link ‘Meer informatie’
SmartScreen1

Klik op ‘Toch uitvoeren’

SmartScreen2

Het installatiebestand wordt nu geopend, je kunt het verder installeren met de stappen uit de handleiding.