1. Home
  2. Docs
  3. Power BI Connector voor King
  4. 2. Power BI Desktop
  5. 2.1 Installatie Connector

2.1 Installatie Connector

Het installatiebestand van de Power BI Connector kun je downloaden vanuit het tabblad Connector. Klik op het download icoon achter de betreffende connector.

Voer de installatie uit met de onderstaande stappen:

  • Dubbelklik op het setup-bestand.
  • Klik in het Welkomstscherm op Volgende.
  • Accepteer de licentie-overeenkomst en klik op Volgende.
  • Kies de doelmap en klik op Volgende. (De doelmap wordt automatisch door de setup gekozen, meestal is dat C:\Users\<Gebruikersnaam>\Documents\Microsoft Power BI Desktop\Custom Connectors)
  • Klik op Installeren.
  • Klik op Voltooien.

Op elke werkplek met Power BI Desktop waar de koppeling met King gebruikt wordt, moet de connector geïnstalleerd worden.

Installatiemap

De Power BI Connector moet in de map Deze pc\Documenten\Microsoft Power BI Desktop\Custom Connectors geïnstalleerd worden, anders zal Power BI Desktop de connector niet laten zien. De map Deze pc\Documenten\ verwijst meestal naar C:\Users\<Gebruikersnaam>\Documents\

In sommige gevallen kan het zijn dat Power BI al een map “Deze pc\Documenten\Power BI Desktop\Custom Connectors” had aangemaakt (dus zonder Microsoft). Als deze map al bestaat dan moet de connector in die map geïnstalleerd worden.

Melding certificering

Wanneer je geen administrator rechten hebt op je PC, kan de setup niet de certificaten installeren en zal Power BI Desktop bij het opstarten  een melding geven over ‘niet-gecertificeerde connectoren’. De connector is dan niet zichtbaar onder de knop Get Data.

Dit kun je oplossen door de setup als Administrator uit te voeren. Een alternatief is om het beveiligingsniveau voor externe connectors aan te passen (Bestand > Opties en instellingen > Opties > Beveiliging > kies ‘Toestaan dat een extensie wordt geladen zonder validatie of waarschuwing’).

Was dit artikel nuttig voor je? Ja Nee

Hoe kunnen we je helpen?