1. Home
  2. Power BI Connector voor K...
  3. 4. Updates
  4. Versie 2.20

Versie 2.20

Wijzigingen in versie 2.20

  • Het is nu mogelijk om meerdere administraties tegelijk in te lezen. Dat kun je doen door in de connector meerdere administratiecodes kommagescheiden in te vullen (zie 2.2 Gebruik Connector). De connector zal vervolgens de tabellen vullen met de gegevens van al deze administraties. Hiermee wordt het mogelijk om administraties te consolideren of te benchmarken.
  • Elke tabel bevatte al een kolom AdministratieCode waarmee te herleiden is uit welke administratie een regel komt. Nu worden ook alle ID-velden voorafgegaan door de administratiecode, waardoor ze uniek blijven. Bijvoorbeeld grootboekrekening 8000 van administratie 123 is nu 123_8000. In alle standaardtabellen wordt dit automatisch bijgewerkt bij het verversen. Wanneer je eigen queries hebt gemaakt met de functie GetTable, dan is het van belang om ook deze ID-velden vooraf te laten gaan door de administratiecode.
  • De parameter AantalJaren is nu optioneel gemaakt. Als er geen waarde wordt ingevuld wordt er 1 jaar ingelezen. Het voordeel is dat de Connector Key nu alleen per administratiecode (of combinatie van administratiecodes) moet worden ingegeven en niet meer bij het wijzigen van het aantal jaren.
  • In Power BI Desktop zijn naast het uitvoeren van de nieuwe setup geen wijzigingen nodig. Als er in de Data Gateway van de Power BI Service een datasource wordt gebruikt, dan moet hiervoor eenmalig een nieuwe databron worden toegevoegd. Zie handleiding 3.2 Toevoegen data source en 3.3 Gebruik in dataset.