1. Home
  2. Docs
  3. Power BI Connector voor AccountView
  4. 3. Power BI Service
  5. 3.2 Toevoegen Data Source

3.2 Toevoegen Data Source

Wanneer de Data Gateway geïnstalleerd is, kan AccountView als data source worden toegevoegd. Klik rechtsboven op het menu Settings en kies de optie ‘Manage Gateways’.

Eerst moet ingesteld worden dat de gateway gebruik mag maken van ‘custom data connectors’. Selecteer de gateway cluster en zet een vinkje bij de opties ‘Allow user’s cloud data sources to refresh through this gateway cluster’ en ‘Allow user’s custom data connectors to refresh through this gateway cluster’. Bevestig dit met de knop Apply.

Klik vervolgens op de knop ‘Add data source’ om de koppeling met AccountView toe te voegen.

  • Data Source Name: geef de koppeling een unieke naam (bijv. AccountView 30000).
  • Data Source Type: kies de ‘Connector voor AccountView (by PowerBIConnector.nl)’. (Als deze keuze niet beschikbaar is, start dan de ‘On-premise data gateway’ op de computer waar dit geïnstalleerd is en controleer in het menu Connectors of de ‘ConnectorAccountView’ getoond wordt. Zo niet, dan moet de connector in deze map geïnstalleerd worden. Zie hoofdstuk Installatie Connector).
  • Administratiecode: de administratiecode (of de combinatie van administratiecodes) die in het Power BI rapport gebruikt wordt.
  • Account Key: vul hier de Connector Key in die je gekopieerd hebt van PowerBIConnector.nl (zie hoofdstuk Account).
  • Laat het vinkje ‘Skip Test Connection’ uit.
  • Klik op Add.

Voor elke administratiecode (of combinatie van administratiecodes) moet een extra data source toegevoegd worden aan de gateway.

Was this article helpful to you? Yes No