1. Home
  2. Power BI Connector voor A...
  3. 1. PowerBIConnector.nl
  4. 1.6 Bedrijven

1.6 Bedrijven

In de tab ‘Bedrijven’ staan alle administraties waarvan de Power BI Connector gegevens kan inlezen. Alleen beheerders kunnen bedrijven toevoegen of wijzigen. Een gebruiker zonder beheerdersrechten kan alleen de lijst met bedrijven zien, om zo de administratiecode op te kunnen zoeken.

blank

Klik op de knop ‘+ Bedrijf’ om een nieuw bedrijf toe te voegen.

blank

Vul de administratiecode en naam van het bedrijf in en vink de gebruikers aan die de gegevens van deze administratie mogen importeren. De administratiecode is een zelfgekozen nummer voor dit bedrijf, bijvoorbeeld een klantnummer of bedrijfsnummer. Deze administratiecode wordt straks in Power BI gebruikt om het bedrijf te kiezen.

Vink onder het kopje ‘Connectors’ de optie AFAS aan en vul het administratienummer uit AFAS in. Het administratienummer kun je in AFAS Profit ERP vinden via het menu Algemeen > Administratie > Openen.

blank

Heb je alleen AFAS Profit HRM & Payroll dan wordt hier de werkgevercode gevraagd. De werkgevercode kun je in AFAS Profit vinden via het menu HRM > Organisatie > Werkgever.

blank

Indien nodig kunnen de volgende optionele instellingen ingevuld worden:

  • Ander deelnemersnummer: als deze administratie zich in een andere omgeving bevindt, vul dan hier het deelnemersnummer van die omgeving in. (Standaard wordt het deelnemersnummer gebruikt wat in  1.3 Connectors is ingevuld.)
  • Ander token: als deze administratie zich in een andere omgeving bevindt, vul dan hier het token van die omgeving in. (Standaard wordt het deelnemersnummer gebruikt wat in  1.3 Connectors is ingevuld.)
  • Andere webservice: standaard wordt de productie-omgeving gebruikt. Indien gewenst kunt u voor dit bedrijf de gegevens uit de testomgeving of acceptatieomgeving inlezen.