1. Home
  2. Docs
  3. Power BI Financieel Dashboard
  4. 1. Installatie en inrichting
  5. 1.1 Voorbereidingen

1.1 Voorbereidingen

Het dashboard wordt beschikbaar gesteld als Power BI App. Er is een Power BI account met een Power BI Pro licentie nodig om de app te kunnen installeren. (Voor het kunnen delen van een dashboard met anderen is volgens de licentie policy van Microsoft een Power BI Pro licentie nodig, daarom geldt dat ook voor het Financieel Dashboard.)

Om een app te mogen installeren is het nodig dat dit wordt toegestaan in de Beheerportal van Power BI.

  • Ga naar de Power BI Service (https://app.powerbi.com)
  • Klik rechtsbovenin op Instellingen (tandwieltje) en kies voor Beheerportal. (Als de optie Beheerportal of Tenantinstellingen niet zichtbaar is, dan heb je niet de benodigde rol ‘Power BI-beheerder‘. Neem contact op met je systeembeheerder.)
  • Ga naar het onderdeel Tenantinstellingen > Instellingen voor sjabloonapps en zet de optie ‘Sjabloon-apps installeren’ en ‘Sjabloon-apps installeren die niet worden vermeld in AppSource’ aan.

Verder is er een licentie nodig van het Financieel Dashboard en de Power BI Connector.

Voorbereidingen AFAS

Voor gebruik van het Financiële Dashboard in combinatie met AFAS is het nodig dat eerst de Getconnectoren in AFAS Profit geïnstalleerd zijn. Volg hiervoor de stappen uit de installatiehandleiding van de Power BI Connector voor AFAS: 1.1 Voorbereidingen in AFAS.

 

Was this article helpful to you? Yes No