1. Home
  2. Power BI Connector voor E...
  3. 1. PowerBIConnector.nl
  4. 1.3 Connectors

1.3 Connectors

In de tab ‘Connectors’ staan alle beschikbare connectors waar je een verbinding mee kunt maken.

blank

Klik op de knop ‘Verbinden’ om de connector te verbinden met Exact Online. Je krijgt nu het inlogscherm van Exact Online te zien, log hier in met het gebruikersaccount waarmee je de gegevens uit Exact Online wilt ophalen. Controleer of je (bovenin dit scherm) de toegang geeft tot 1 administratie of alle administraties.

Na het inloggen keer je weer terug in de portal en zie je dat Exact Online verbonden is.

Let op: als je al in een ander tabblad van de browser bent ingelogd in Exact Online dan wordt automatisch dat ingelogde gebruikersaccount gekoppeld. Als je dat niet wilt dan kun je het beste eerst uitloggen uit Exact Online of de browser eerst helemaal afsluiten.

Meerdere Exact Online accounts

Als je verschillende Exact Online accounts / gebruikers wilt koppelen met de Power BI Connector, dan kun je daarvoor extra gebruikers aanmaken in de portal van de Power BI Connector. Elk van de gebruikers kun je dan koppelen met een ander Exact Online account.

Vanuit Power BI gezien is de route als volgt:
Connector Key ingevuld in Power BI > hoort bij een gebruiker in de Power BI Connector > is gekoppeld met een Exact Online account > heeft toegang tot de administraties in dat Exact Online account.

Let er op dat je niet verschillende gebruikers van de Power BI Connector verbindt met hetzelfde Exact Online account. In dat geval zullen deze gebruikers elkaars verbinding telkens na 10 minuten ongeldig maken en wordt de verbinding verbroken. Je kunt wel met meerdere mensen dezelfde connector key in Power BI gebruiken.